Головна Аналітика Процедура включення адвокатів до національного реєстру адвокатів – керівників стажування. Вимоги до керівників стажування

Понеділок, 30 січня 2017, 11:30

 Процедура включення адвокатів до національного реєстру адвокатів – керівників стажування. Вимоги до керівників стажування

Перш ніж розпочати стажування, укладається за певним зразком договір на керівництво стажуванням та оприлюднення інформації про адвокатів – керівників стажування. Для цього адвокату потрібно подати заяву про включення його до реєстру керівників-стажування.  Заява також подається за встановленим зразком. До заяви про включення до реєстру керівників стажування додається біографічна довідка адвоката , яка містить інформацію про освіту, кваліфікацію та основні здобутки адвоката, який буде керівником стажування.

Наступним кроком   є подання заяви до ради адвокатів регіону про включення адвоката до реєстру керівників стажування. Рада адвокатів регіону приймає відповідне рішення (про включення або про відмову) протягом 30 робочих днів з часу надходження такої заяви.

Рада адвокатів регіону після прийняття рішення про включення адвоката до Реєстру керівників стажування направляє дане рішення до Секретаріату Національної асоціації адвокатів України (далі НААУ) з проханням оприлюднити інформацію і включити адвоката до Реєстру керівників стажування. Секретаріат НААУ протягом трьох днів з дати надходження такої заяви, на своєму офіційному веб-сайті оновлює постійно інформацію про адвокатів – керівників стажування, їхню спеціалізацію, стаж роботи, здобутки та кількість вакантних місць стажистів відповідно до регіонів, у яких закріплені робочі місця адвокатів за інформацією Єдиного реєстру адвокатів України.

Важливо те, що включення адвоката до національного реєстру керівників стажування є аргументованою підставою для укладання з ним договору відповідного зразка на керівництво ним стажування.

Хто може бути керівником стажування?

Керівником стажування може бути адвокат який має стаж адвокатської діяльності не менше 5 років, а також має достатній досвід та можливість забезпечити належне проходження стажування особам, що виявили бажання отримати свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю. Якщо адвокат припинив або зупинив заняття адвокатською діяльністю, в такому разі він не може бути керівником стажування. Якщо припинення чи зупинення адвокатом-керівником своєї адвокатської діяльності сталося під час проходження стажування, рада адвокатів регіону протягом 3 днів для стажиста змінює керівника стажування.

Адвокат, що є керівником стажування може здійснювати одночасне стажування тільки 3 осіб.

Обов’язки адвоката – керівника стажування

Керівник стажування складає індивідуальний план стажування для особи відповідно до програми та надає його на затвердження раді адвокатів регіону, після затвердження надає стажисту; організовує умови для якісного виконання стажистом індивідуального плану стажування; делегує стажисту завдання відповідно до індивідуального плану стажування і перевіряє результати виконання;  складає звіт про виконання стажистом індивідуального плану і звіт про оцінку стажуваня і надає їх на затвердження раді адвокатів регіону.